0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Eenmalige Leesclub #2 met Thomas Verbogt

Eenmalige Leesclub #2 met Thomas Verbogt
wo 23 september 202019:00 - 21:00
georganiseerd door Donner

Nog enkele plaatsen beschikbaar! Na het grote succes van de vorige editie van de eenmalige Leesclub is er meer dan genoeg reden om door te gaan. Dit keer is het laatst verschenen boek van Thomas Verbogt, 'Als je de stilte ziet' aanleiding voor een nieuwe bijeenkomst. Thomas Verbogt zal worden geïnterviewd door Jan van Mersbergen. Tevens bespreken we in kleine groepen het boek voorafgaand aan het interview en ontmoeting met Thomas

  • Entree: gratis | met reserveren - nog enkele plaatsen beschikbaar!
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

Als je de stilte ziet - Thomas Verbocht
Alles begon pas toen Sander bij ons kwam wonen, ook het begin van een nieuw leven. Ik was trots op zijn aanwezigheid. Op school zei ik dat hij mijn pleegbroer was. Dat woord kwam van mijn moeder, ik kende het niet, ik kende ook niemand met een pleegbroer of -zus. Af en toe zei ik Pleeg tegen Sander, wat hij leuk vond, Marleen belachelijk. Hij schreef het zelfs een keer onder een briefje dat hij voor me had klaargelegd: 'Ik doe de boodschappen wel! Pleeg.'

De hoofdpersoon in de nieuwe roman van Thomas Verbogt wil graag een verbond vormen met Sander, zijn pleegbroer, maar dat lukt niet. Er staat iets in de weg - iets wat hij niet kan duiden, maar wat hem een leven lang achtervolgt. Wanneer hij afscheid neemt van zijn ouderlijk huis en daarmee ongewild ook zijn grote liefde uit het oog verliest, begint hij aan de zoektocht naar zijn eigen leven. Die zoektocht is onlosmakelijk verbonden met het geheim dat tussen Sander en hem in stond. Als je de stilte ziet is een diep ontroerende roman over verlangen, vluchtigheid en betekenis geven aan het leven.

Thomas Verbogt (1952) debuteerde in 1981 met de verhalenbundel De feestavond. Sindsdien schreef hij vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. Met zijn oeuvre groeide ook zijn publiek. Lange tijd was hij een zeer gewaardeerd auteur maar toch relatief onbekend, maar al een paar jaar behoort hij tot ‘de eredivisie van de Nederlandse literatuur’, aldus Pieter Steinz van NRC Handelsblad. Waar Verbogt vooral om geprezen wordt is zijn melancholieke en lichte toon en zijn filmische manier van vertellen. Ook met zijn humoristische korte verhalen bindt hij veel lezers aan zich. (Foto Thomas Verbogt: Quintalle Nix)

Hubert over Thomas Verbogt: “Ik vind Thomas een van de meest ondergewaardeerde literaire schrijvers van Nederland. In mijn enthousiasme voor zijn werk laat ik geen kans onbenut hem uit te nodigen in de boekwinkel waar ik dat dat moment werk.” Ik ben dan ook heel blij dat Thomas ook nu  bereid is naar Rotterdam te komen”

Via onderstaande rode button kunt u zich aanmelden. U hoeft alleen uw naam en het aantal personen met wie u naar dit evenement komt aan te geven. Wij bevestigen u vervolgens per mail.

meld u hier aan

NB mocht de button op uw computer onverhoopt niet werken, mailt u dan a.u.b. naar donnernieuwsbrief@donner.nl