0

Exclusieve Leesclub met Nelleke Noordervliet

Exclusieve Leesclub met Nelleke Noordervliet
za 29 augustus 202010:30 - 12:00
georganiseerd door Donner

VOLGEBOEKT | Boekhandel Donner en Uitgeverij Atlas Contact nodigen u uit mee te lezen. De nieuwe roman van Nelleke Noordervliet 'De val van Thomas G.', verschijnt 4 september. Deelnemers aan de leesclub krijgen de gelegenheid het boek eerder te lezen (vanaf 15 augustus speciaal voor hen verkrijgbaar) én met de schrijver in gesprek te gaan.

  • Entree: VOLGEBOEKT
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

 

Over het boek

De val van Thomas G. van Nelleke Noordervliet. Een prachtige roman over rouw, eenzaamheid en de kwetsuren van onze tijd.

De ‘Affaire Thomas G.’ schokt het land. Pers en sociale media verketteren uitgever Thomas Geel, die een extreem controversieel boek uitbracht met de titel Hedendaags Fanatisme, geschreven door een uitgerangeerde historicus. Enkele maanden later komt Thomas om. In de donkere, stormachtige winter na zijn dood vertrekt zijn vrouw Isa naar Ierland om daar de gebeurtenissen te overdenken. Tegelijkertijd besluit een jonge freelance journalist de affaire uit te gaan spitten. Hij zoekt contact met Geels opvolgster, die de zaak aanhangig heeft gemaakt, met zijn carrièrebewuste dochter en ongrijpbare zoon. De affaire is voor hen nog lang niet voorbij. Ze botsen, naderen elkaar, liegen, bedriegen, zwijgen, spreken. Totdat de stem van Thomas opklinkt uit zijn nagelaten manuscript. Als geen ander weet Nelleke Noordervliet personages te scheppen die zich in je geheugen branden, die met dilemma’s en levensvragen de tijd waarin zij leven weerspiegelen en invoelbaar maken.‘

Nelleke Noordervliet (Rotterdam, 1945) studeerde Nederlands in Leiden en Utrecht. Rond 1980 begon ze aan een fictief dagboek van Multatuli’s eerste vrouw, barones Everdina Huberta van Wijnbergen. Het boek verscheen uiteindelijk in 1987 als Tine of De dalen waar het leven woont. Meteen werd Noordervliet erkend als een van de belangrijkste hedendaagse Nederlandse schrijvers. Vervolgens publiceerde ze veelgeprezen romans als Het oog van de engel, De naam van de vader, Uit het paradijs, Pelican Bay, Snijpunt en Zonder noorden komt niemand thuis, verhalen en novellen die bijeengebracht werden in Veeg teken. Behalve in romans en verhalen uitte Noordervliets belangstelling voor geschiedenis zich ook in boeken als Altijd roomboter, over haar overgrootmoeder, en in boeken die ze schreef voor het Rijksmuseum en voor de Amstelhof. In 2012 verscheen de roman Vrij man, de geschiedenis van de 17e eeuwse Menno Molenaar, jurist, arts en dubbelspion. In 2013 schreef Nelleke Noordervliet het Boekenweekessay, getiteld De leeuw en zijn hemd en publiceerde ze Schatplicht, een essaybundel over de actualiteit van het verleden en de historiciteit van het heden. Haar laatst verschenen roman is Aan het eind van de dag, dat volgens NRC NEXT een 'uitstekende en bijzonder onderhoudende roman is geworden.' Nelleke Noordervliet is columniste voor Trouw en voor OVT. Haar boeken zijn meermaals genomineerd en bekroond en in verschillende talen vertaald.