0

Hester Knibbe presenteert haar nieuwe dichtbundel

Hester Knibbe presenteert haar nieuwe dichtbundel
za 29 februari 202015:00 - 16:30
georganiseerd door Donner

Hester Knibbe presenteert haar nieuwe dichtbundel Inzake dit huis. Peter Nijssen houdt een inleiding. Marcel Möring interviewt Hester Knibbe. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Neeltje Maria Min. The Yes Please verzorgt de muzikale omlijsting. Aansluitend zal zij signeren.

  • Entree: 15:00 | toegang vrij
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam


In Inzake dit huis verwondert Hester Knibbe zich over de tweekamp tussen de hang naar een solide thuis en de wens uit te breken. Ze buigt zich over de liefde, over behouden en loslaten, macht en onmacht. Ze beziet nieuwsgierig de wereld om haar heen en het eigen lichaam, de mens als falende god en aanbidder ineen. Ze vraagt zich af hoe het is om met een handicap in het leven te staan en peilt de gewaarwording durend op weg te zijn. En dat alles doet ze in een kloeke, zorgvuldig gecomponeerde bundel die als vanouds barst van een uitgebalanceerde lyriek.

 

© Koos Breukel

Hester Knibbe debuteerde in 1982 met de bundel Tussen gebaren en woorden. Nadien publiceerde zij nog een tiental bundels. Haar werk is bekroond met de Herman Gorterprijs, de Anna Blamanprijs en, in 2009, de Adriaan Roland Holstprijs. De uitreiking van de laatste viel vrijwel samen met de verschijning van Oogsteen. Een keuze uit de gedichten 1982-2008. In 2015 ontving zij de VSB Poëzieprijs voor Archaïsch de dieren. In 2017 verscheen haar bundel As, vuur.