0

Hiphop in Nederland - de tien rappers van dit moment

Hiphop in Nederland - de tien rappers van dit moment
za 9 december 201716:00 - 17:30
georganiseerd door Donner

Rajko Disseldorp volgde het afgelopen jaar de tien grootste rappers van dit moment. Het resultaat: tien intrigerende portretten die samen een inhoudelijk en indringend beeld schetsen van hiphop in Nederland. Rajko Disseldorp interviewt deze middag rapper Hef. Aansluitend zullen zij signeren.

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: Boekhandel Donner

Op 21 november 2017 verschijnt Hiphop in Nederland- de tien rappers van dit moment door Rajko Disseldorp

Met miljoenen YouTubeviews en Spotifystreams is er de afgelopen jaren een nieuwe, ongelooflijk creatieve generatie Nederlandse rappers opgestaan. Grenzen lijken er nauwelijks te zijn. Hiphop is groter dan ooit.

Speciaal voor dit boek volgde Rajko het afgelopen jaar de tien grootste rappers van dit moment, van zowel de jongste als de oudere generatie. Aan de keukentafel, in de auto en backstage in kleedkamers. Ali B, Typhoon, Fresku, Hef, Sticks, Ronnie Flex, Ares, Boef, Sevn Alias en Bokoesam vertellen openhartig hun verhaal. Over hun jeugd, over ambitie en over wat hiphop voor hen betekent.

Het resultaat: tien intrigerende portretten die samen een inhoudelijk en indringend beeld schetsen van hiphop in Nederland.

© Charlotte Odijk

Rajko Disseldorp (1993) is een Nederlandse journalist en cabaretier. Hij publiceerde onder andere in Het Parool, de Volkskrant, AD en jongerenkranten Kidsweek en 7Days. Ook richtte hij het impresariaat Boomhut Zaken op. Voor Het Parool interviewde hij de afgelopen twee jaar vrijwel alle Nederlandse rappers.

© Ilja Meefout

Hef is de artiestennaam van Nederlands populaire rapper Julliard Frans (Rotterdam, 1987). Zijn werk bereikte de hitlijsten in Nederland en Vlaanderen. Enkele nummers werden op YouTube meer dan een miljoen maal bekeken.”