0

Indorock van Vanja van der Leeden wint Het Gouden Kookboek 2019

Indorock van Vanja van der Leeden wint Het Gouden Kookboek 2019
ma 11 november 2019

Indorock (Nijgh Cuisine) van Vanja van der Leeden heeft Het Gouden Kookboek 2019 heeft gewonnen. Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het voorgaande jaar.

De vakjury heeft verschillende recepten uit alle genomineerde kookboeken bereid en aan de hand van hun bevindingen de winnaar bepaald. Juryvoorzitter Janny van der Heijden heeft de prijs – het kookboek uitgevoerd in ‘goud op snee’ – uitgereikt onder toeziend oog van vele kookboekenliefhebbers. De derde editie van de Avond van het Gouden Kookboek, het smakelijkste kookboekenfeest van het jaar, is de aftrap van de Kookboekenweek die plaatsvindt van vrijdag 8 tot en met zondag 17 november 2019.

De vakjury over Het Gouden Kookboek 2019: ‘We kunnen er niet omheen. Indonesië is hot. Er is een heuse stroom aan kookboeken op gang gekomen die de gordel van smaragd belichten. Indorock is eigenwijs en eigentijds maar loopt tegelijkertijd over van liefde voor het land, de keuken, de cultuur en tradities. De recepten van Vanja van der Leeden rocken zoals de titel al doet vermoeden, maar dat doet het beeld ook. Remko Kraaijeveld heeft een prachtig beeldverslag gemaakt: rauw, puur. Nergens opgepoetst maar eerlijk. Kortom een boek om van te houden met liefdevolle recepten om te delen.’