0

Jan Brokken over zijn nieuwe boek 'Stedevaart'

Jan Brokken over zijn nieuwe boek 'Stedevaart'
za 8 februari 202015:00 - 16:30
georganiseerd door Donner

In het veelgeprezen 'De gloed van Sint-Petersburg' dompelde Jan Brokken de lezer onder in de culturele rijkdom van die stad. En zijn reislust reikt nog veel verder, evenals zijn kennis over kunst en geschiedenis. Dat komt tot uiting in zijn nieuwe boek ‘Stedevaart’, waar in 22 verhalen steeds een plaats en een persoon, meestal een kunstenaar, centraal staan. Jan Brokken wordt geïnterviewd door Maria Heiden en zal aansluitend signeren.

  • Entree: 15:00 | toegang vrij
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

Aan Brokkens hand reist de lezer onder meer naar het Bologna van de schilder Giorgio Morandi en het Kyoto van filosoof  Kitaro Nishida. We bezoeken het Vilnius van schilder Mikalojus Ciurlionis en het Bilbao van architect Frank Gehry, en ontmoeten Gustav Mahler in Amsterdam, de moeder van schrijver Italo Calvino in Cagliari en componist Erik Satie in Parijs. In Stedevaart  rijgt Jan Brokken de verhalen aaneen, laat het onzichtbare en geheimzinnige van steden zien en maakt van zijn impressies en belevenissen een halve autobiografie. Het rijk geïllustreerde Stedevaart is een heerlijk boek om bij weg te dromen of om mee te nemen op reis.   

©Jelmer de Haas

Jan Brokken (1949) is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Hij schreef onder meer De blinde passagiers, Mijn kleine waanzin, Baltische zielen, De vergelding, De Kozakkentuin en De rechtvaardigen. Veel van zijn werk is in diverse talen vertaald en verfilmd. In 2019 werden zijn ‘zeeverhalen’ gebundeld in Zeedrift.