0

Kinderboekenweek 2019 | Ontmoet Anna Woltz

Kinderboekenweek 2019 | Ontmoet Anna Woltz
za 5 oktober 201915:30 - 16:30
georganiseerd door Donner

Anna Woltz schrijft al meer dan de helft van haar leven en wint de ene prijs na de andere. Speciaal voor de Kinderboekenweek schreef ze 'Haaientanden'. Anna vertelt over haar werk en over het schrijven van het Kinderboekenweekgeschenk. Ook zal zij na afloop signeren. Wat een feest!

  • Entree: 15:30 | toegang vrij
  • Locatie: Donner podium | Coolsingel 119 | Rotterdam

Wat fantastisch om dit jaar de schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk te mogen ontvangen! Anna Woltz is al jarenlang een zeer gewaardeerde jeugdboeken schrijfster. Ze schrijft boeken voor een heel divers publiek, van jonge lezers tot pubers, maar ook volwassenen kunnen haar schrijfstijl ontzettend waarderen.

HAAIENTANDEN

Atlanta van elf heeft een waanzinnig plan: ze wil in 24 uur rond het IJsselmeer fietsen. Voor de belangrijkste tocht van haar leven heeft ze twaalf boterhammen nodig, vier bananen, een nachtbeugel en kerstverlichting. Opgeven kan niet, dan gaat alles mis. Ze is pas net begonnen als ze keihard tegen de fiets van Finley knalt. Finley is even oud als Atlanta, Hij is vrolijk, grappig én mysterieus: hij is weggelopen van huis, maar heeft niks meegenomen. In zijn zak zitten alleen twee haaientanden … Heeft Atlanta pech dat ze hem ontmoet, of juist geluk?

SCHRIJVER: ANNA WOLTZ

Anna Woltz begon haar schrijverscarrière op vijftienjarige leeftijd toen ze een jaar lang columns schreef voor de Volkskrant over haar leven op school. In 2002 kwam haar eerste kinderboek uit: Alles kookt over (Leopold)Na haar studie Geschiedenis in Leiden werd Anna fulltime schrijfster en heeft sindsdien meer dan 22 boeken op haar naam staan. Mijn bijzonder rare week met Tess (Querido, 2013) werd bekroond met Vlag en Wimpel door de Griffeljury. Het boek wordt ook verfilmd en verschijnt in 2019 in de bioscoop. Honderd uur nacht (Querido, 2014) is bekroond met de Nienke van Hichtum-prijs. Gips (Querido, 2015) werd bekroond met De Gouden Griffel 2016, in december verschijnt de gelijknamige jeugdserie op televisie. Alaska (Querido, 2016) kreeg een Zilveren Griffel. Boeken van Anna Woltz zijn vertaald in het Chinees , Deens, Duits,  Engels, Ests, Frans, Hongaars, Japans, Lets, Noors, Russisch, Sloveens, Servisch, Pools, Taiwanees en Tsjechisch.