0

Klassiek concert: Musici van De Bezetting Speelt

Klassiek concert: Musici van De Bezetting Speelt
zo 15 maart 202016:00 - 17:15
georganiseerd door Donner

DIT EVENEMENT IS AFGELAST

  • Entree: AFGELAST
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

Centraal in het concert van De Bezetting Speelt op zondag 15 maart staat de romantische en komische 'Fantaisie' van Camille Saint Saens.

Hoewel vaak indirect, had Saint-Saëns zijn hele leven een zeer persoonlijke relatie met de viool. De Fantaisie op motieven van Carl Maria von Weber's Oberon, werd gecomponeerd in 1850 toen hij vijftien was. Het was officieel samen geschreven met zijn vriend, de violist Achille Dien. Hoewel het duidelijk is dat beide jonge muzikanten al zeer virtuoos waren op deze jonge leeftijd, vermoedt men dat de jonge pianist zijn bevriende violist wel zeer uitdaagde. In dit vroege werk van Saint Saens is zijn enthousiasme voor Webers werk voelbaar.

Dit is een extra concert ivm met het uitvallen van het concert op 16 februari.
Het concert wordt gegeven door violiste Caroline Wagner, de primarius van De Bezetting Speelt, en harpiste Doriene Marselje. 

Doriene is als extra musicus regelmatig te gast bij De Bezetting Speelt en zal tevens te horen zijn op onze volgende cd in het septet van Ravel.

De Bezetting Speelt (DBS)
DBS maakt al ruim 10 jaar kamermuziek op het hoogst mogelijke niveau. Het ensemble kent vijf strijkers en vijf blazers, die in wisselende bezetting spelen. De combinaties van instrumenten bieden een rijke variatie aan klank. Het ensemble zoekt naar niet-alledaags repertoire. Het resultaat is een spannende, bruisende programmering. Naast de concertseries in Rotterdam is DBS op verschillende podia door het hele land op radio en televisie te horen en te zien.

 

De muziekactiviteiten van boekhandel Donner komen mede tot stand door bijdragen van: de Dienst Kunst en Cultuur van de gemeente Rotterdam, de stichting Bevordering van Volkskracht, de Erasmusstichting en Boekhandel Donner.


zie volledig programma