0

Koken voor kardinalen

het kookboek van de renaissance

Bartolomeo Scappi

Hardback / gebonden | Nederlands
  • Op werkdagen voor 16.00 besteld, de volgende dag geleverd
  • Op voorraad in onze winkel. Direct af te halen.
€ 15,00
Omschrijving

'Een vakkundige en competente meester-kok streeft naar een goed begin, een beter middendeel en een best einde. Hij gaat te werk als een bedachtzame architect die na het maken van een goede tekening een stevige fundering legt en daarop een nuttig en fraai bouwwerk plaatst - waarmee hij de wereld verblijdt.' Aldus meester-kok Bartolomeo Scappi in zijn verhandeling over de kookkunst die in 1570 in Venetië gedrukt is, prachtig geïllustreerd met zevenentwintig prenten van de ideale keukeninrichting en al het benodigde keukengerei van een hof.
Scappi is als kok in dienst geweest van diverse kardinalen én van paus Pius V. In ruim negenhonderd recepten schetst hij tussen de regels door een suggestief beeld van het leven in en om het Vaticaan. Zijn menu's voor feestelijke banketten aan de oever van de Tiber geven een goed beeld van Romes rijkdom. Hij luisterde ze vaak op met kunstige pronkgerechten, zoals een kasteel van deeg, gevuld met levende vogeltjes die blij wegfladderden als de pastei werd aangesneden.

Specificaties
  • Uitgever
    Atheneaeum - Polak & van Gennep
  • Druk
    1
  • Verschenen
    jan. 2016
  • Bladzijden
    424
  • Genre
    Eten en drinken algemeen
  • Afmetingen
    258 x 210 x 33 mm
  • Gewicht
    1287 gram
  • EAN
    9789025300708
  • Bindwijze
    Hardback / gebonden
  • Taal
    Nederlands

Reviews van klanten

Ook een review schrijven?

Log in op uw account of maak een eigen account aan.

Inloggen

Gerelateerde producten

Vegetarische ovengerechten

Vegetarische ovengerechten

Tschiesche, Jenny
€ 7,95
Sobremesa

Sobremesa

Sergio Herman
€ 34,99
De groene bakplaat

De groene bakplaat

Rukmini Iyer
€ 19,99
Veggie!

Veggie!

Hugh Fearnley-Whittingstall
€ 10,00