• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
za 1 juni 202415:00 - 16:30aanmelden verplicht
georganiseerd door Donner

Lancering Caspar Berger. Evenbeeld

  • Entree: Toegang gratis - aanmelden verplicht
  • Locatie: Theater Boekhandel Donner
Lancering Caspar Berger. Evenbeeld

Tijdens de lancering van 'Caspar Berger. Evenbeeld' wordt Caspar Berger geïnterviewd door journalist Arjen Ribbens over zijn kunstpraktijk. Daarna bespreekt kunsthistoricus Joke de Wolf een aantal werken aan de hand van haar analyses uit het boek en vertellen de vormgevers van Beukers-Scholma over de totstandkoming van het boekontwerp. Na het programma is er gelegenheid iets te drinken in het café en om een boek te laten signeren.

Reserveren verplicht

Zaterdag 1 juni 2024 15:00 – 16:30 uur. Toegang gratis, aanmelden verplicht via rsvp@nai010.com. O.v.v. Boeklancering Caspar Berger. Evenbeeld.

Caspar Berger. Evenbeeld

Caspar Berger. Evenbeeld

Joke de Wolf, Jan Teeuwisse & Frits Scholten

Caspar Berger. Evenbeeld biedt een overzicht van 25 jaar artistiek werk van een van de markantste Nederlandse kunstenaars van zijn generatie. Frits Scholten, conservator beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum, belicht de talloze referenties in de sculpturen en plaatst Bergers werk in een kunsthistorisch kader. Kunsthistoricus Joke de Wolf beschrijft en analyseert de kunstwerken, terwijl Caspar Berger zelf, samen met zijn partner Annick Vroom, aan de hand van talrijke beelden uit het eigen archief inzicht geeft in zijn denkproces en creatieve werkwijze. De fotografie voor de publicatie is verzorgd door Petra en Erik Hesmerg.

bestel
Caspar Berger

Caspar Berger

Beeldend kunstenaar Caspar Berger (Utrecht, 1965) maakt kunst waarin de actualiteit en de kunsthistorische canon een belangrijke rol spelen. Het zelfportret en zijn eigen lichaam zijn daarin vaak het vertrekpunt voor omvattende thema’s als vrijheid, sterfelijkheid en politieke (geloofs)systemen. Berger maakt voor zijn beelden gebruik van een diversiteit aan materialen, waaronder brons, zilver, goud, siliconen, epoxy, hout en vilt, maar ook video en multimedia of een combinatie daarvan.