0

Leve Feyenoord 1

Dit jaar -om precies te zijn op woensdag 6 mei- is het 50 jaar geleden dat Feyenoord geschiedenis schreef. In Milaan won Feyenoord als eerste Nederlandse club de Europa Cup. Kick Uitgevers memoreert dit bijzondere Feyenoord-jaar met een prachtig boek: Leve Feyenoord 1

De Rotterdammers verbaasden de voetbalwereld en ze verrasten zichzelf, met geweldig goed voetbal, totaalvoetbal, dat later aan aartsrivaal Ajax en het Nederlands Elftal van 1974 werd toegeschreven. Na de Europa Cup won Feyenoord ook de wereldbeker met vechtlust en onverzettelijkheid en door zich net zo onverschrokken te tonen als zijn Oostenrijkse oefenmeester, de tactisch sluwe Ernst Happel.

Leve Feyenoord 1 – 1970, de Cup in de Kuip is een luxe en royaal geïllustreerd herinneringsalbum waarmee Kick uitgevers het Rotterdamse jubeljaar in het voetbal doet herleven. Leve Feyenoord 1, naar dat jubelende zinnetje uit het clublied ‘Hand in hand Kameraden’, gaat over de Rotterdamse verovering van de voetbalwereld en over de geschiedenis die daaraan voorafging. Auteur Jaap Visser reconstrueert alle wedstrijden uit de Europese reeks, tegen KR Reykjavik, AC Milan, Vorwärts Berlin, Legia Warschau en Celtic, en die om de wereldbeker tegen de kampioen van Zuid-Amerika, het gevreesde Estudiantes de La Plata. Matty Verkamman beschrijft het ontstaan van de Europa Cup-koorts in Nederland, het verhaal dat ten grondslag lag aan Feyenoords Europese triomftocht. Peter Ouwerkerk verslaat de Rotterdamse krantenoorlog die woedde op de finaledag, Jan D Swart doet verslag van een hilarische supportersreis naar de DDR en verhaalt over het frivole pepgebruik van Theo Laseroms (‘Zonder hadden we die finale nooit gewonnen’). En Mark Lievisse Adriaanse houdt een verhandeling over hoe het is om als jongere Feyenoord-supporter te leven met de erfenis van 1970. Dit alles in 300 pagina’s op groot formaat (30x30 centimeter).

Dit prachtige boek verschijnt op 28 april 2020 in een reguliere editie (€ 49,00) en in een luxe editie. De luxe editie is verkrijgbaar in drie uitvoeringen, één met Willem van Hanegem, één met Rinus Israel (uitverkocht) en één met Ove Kindvall op de cover. De luxe editie wordt geleverd in een doos inclusief retro-shirt gesigneerd door de desbetreffende speler. Reserveer nu vast een exemplaar!

 

Leve Feyenoord 1 - reguliere editie (€ 49,00)

Reserveer

 

Leve Feyenoord 1 - luxe editie Willem van Hanegem  (€ 99,00)

Reserveer

Leve Feyenoord 1 - luxe editie Rinus Israel  (€ 99,00)

Niet leverbaar

 

Leve Feyenoord 1 - luxe editie Ove Kindvall  (€ 99,00)

Reserveer