0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Lezing door Govert Schilling over zijn boek 'Deining in de ruimtetijd'

Lezing door Govert Schilling over zijn boek 'Deining in de ruimtetijd'
zo 24 september 201714:00 - 15:30
georganiseerd door Donner

Tijdens zijn lezing vertelt Govert Schilling alles over Einsteingolven, pulsars, de oerknal, laserinterferometrie en zwarte gaten.

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: Donner podium

Zwaartekrachtgolven - minieme rimpelingen in de ruimtetijd - werden 100 jaar geleden al voorspeld door Albert Einstein, maar pas eind 2015 voor het eerst gemeten. Wetenschapsjournalist Govert Schilling reisde de hele wereld af om het verhaal van hun ontdekking op te tekenen - Nobelprijswaardige wetenschap vol menselijk drama. Zijn boek Ripples in Spacetime is afgelopen zomer gepubliceerd door Harvard University Press; de Nederlandse editie Deining in de ruimtetijd verschijnt op 12 september. Tijdens zijn lezing vertelt hij alles over Einsteingolven, pulsars, de oerknal, laserinterferometrie en zwarte gaten.

 ©Hans Hordijk

Govert Schilling is een internationaal bekende sterrenkundejournalist en -publicist. Hij schrijft onder meer regelmatig voor de Volkskrant, New Scientist en BBC Sky at Night Magazine. Hij heeft tientallen boeken op zijn naam staan over allerlei astronomische onderwerpen. Op radio en tv is hij een graag geziene gast als er sterrenkundige onderwerpen in het nieuws zijn. In 2007 werd planetoïde (10986) Govert naar hem vernoemd door de Internationale Astronomische Unie.