0

Marcel Möring met Sonja Barend in gesprek

Marcel Möring met Sonja Barend in gesprek
za 25 maart 201715:00 - 16:30
georganiseerd door Donner

In Je ziet mij nooit meer terug vertelt Sonja Barend over haar indrukwekkende levensverhaal. Een intiem boek over haar jeugd en het lot van haar vader en moeder in oorlogstijd.

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: Donner podium

Sonja Barend was decennialang een van de meest vertrouwde gezichten op de Nederlandse televisie. Generaties groeiden op met haar programma’s. Haar heldere en betrokken manier van interviewen was een voorbeeld en inspiratie voor velen. Achter haar elegante en intelligente verschijning gaat een aangrijpend oorlogsverleden schuil.

Dit keer zoekt zij naar antwoorden op haar eigen vragen die te maken hebben met het lot van haar vader en moeder in oorlogstijd. Vragen die haar sinds haar kindertijd achtervolgen. In deze indringende memoires probeert ze inzicht te geven in hetgeen haar gedurende haar hele loopbaan heeft bewogen en de richting in haar televisiewerk heeft bepaald. Daarmee komt Sonja Barend, die voor velen al zo vertrouwd was in de huiskamer nog dichterbij. Je ziet mij nooit meer terug is een intiem en ontroerend document.

 © Sacha de Boer

Sonja Barend (1940) was een televisiepresentatrice, die ook wel de Koningin van de Talkshow werd genoemd. Ze was meer dan veertig jaar op de televisie te zien. Beroemd werd haar slotzin na ieder praatprogramma: ‘Voor straks lekker slapen en morgen gezond weer op.’