0

Marcel Möring interviewt Ernest van der Kwast

Marcel Möring interviewt Ernest van der Kwast
zo 25 oktober 202015:00 - 16:30
georganiseerd door Donner

VOLGEBOEKT | Marcel Möring gaat deze middag met Ernest van der Kwast in gesprek over zijn nieuwe roman 'Ilyas'. 'Ilyas' is een heerlijke meeslepende roman waarin Ernest van der Kwast op lichte wijze de dringendste vragen van deze tijd aan de orde stelt.

  • Entree: VOLGEBOEKT
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

Er is een nieuwe Rembrandt ontdekt, een portret van een onbekende jongeman. Conservator Peter Lindke is het niet eens met de toeschrijving en wordt ontslagen na een televisieoptreden. Thuis komt hij erachter dat hij in een huwelijkscrisis zit, maar ook dat hij een schoonmaakster heeft met grote problemen. Hij ontfermt zich over haar en weet haar leven weer op de rails te krijgen. Maar als de schoonmaakster vervolgens met Ilyas aankomt, een jongen met het gezicht van een gekwelde dichter én bijna dertigduizend euro schuld, aarzelt Peter Lindke. Moet dit betekenis geven aan zijn leven? Het helpen van anderen, van mensen die hij niet kent. Of kan hij beter zijn huwelijk redden?

© Stephan Vanfleteren

Ernest van der Kwast (1981) werd geboren in Bombay, India. Hij debuteerde met Soms zijn dingen mooier als er mensen klappen. Onder de naam Sieger Sloot publiceerde hij de roman Stand-in. Hij brak door met zijn roman Mama Tandoori (2010), die in Nederland en Italië een bestseller werd met meer dan 100.000 verkochte exemplaren. In 2012 verscheen de novelle Giovanna’s navel die ook in het Duits werd vertaald. In 2015 verscheen de roman De ijsmakers, waarvan de vertaalrechten aan zeven landen zijn verkocht. Ook won hij met deze roman de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. In 2016 verscheen zijn laatste boek, Het wonder dat niet omvalt. Van begin 2016 tot begin 2017 was Van der Kwast Vrije Schrijver van de VU. In deze hoedanigheid interviewde hij vluchtelingenstudenten over hun drijfveren, plannen en dromen voor hun leven in Nederland. Dat resulteert in november 2017 in de publicatie van Jouw toekomst is mijn toekomst waarin hij de verhalen van vier vluchtelingen optekent. Een aangrijpend boek met moedige verhalen die ons anders laten kijken naar mensen die de oversteek naar Europa hebben gemaakt. 

Let op: vanwege Corona zorgen wij dat er voldoende afstand wordt gehouden. Tussen het publiek onderling, maar ook tussen publiek en schrijver. Ook werken wij met intekeningen dus het kan zijn dat dit evenement vol raakt. Geef daarom tijdig door dat u wilt komen en met hoeveel kinderen en volwassenen!

meld u hier aan