• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
zo 30 oktober 202215:00 - 17:00
georganiseerd door Donner

Myrte Leffring presenteert haar tweeluik in proza en poëzie: WULK – Vallen & Opstaan. M.m.v. Thomas Verbogt.

  • Entree: 15:00-17:00 | toegang gratis - reserveren verplicht via info@uitgeverijdemeent.nl
  • Locatie: Theater Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam
Myrte Leffring presenteert haar tweeluik in proza en poëzie: WULK – Vallen & Opstaan. M.m.v. Thomas Verbogt.

Myrte Leffring presenteert deze middag een uniek genre-experiment, een tweeluik in proza en poëzie: WULK – Vallen & Opstaan. Zij wordt geïnterviewd door proza-auteur Thomas Verbogt, aan wie zij één van de twee ‘eerste exemplaren’ overhandigt. Het andere exemplaar overhandigt zij aan dichter Pieter de Bruijn Kops, die een korte uiteenzetting zal geven over het verschil tussen proza en poëzie. Met muzikale omlijsting door Marijn van de Ven en MAKTUB: troubadours Rowan de Vos en Lisse Knaapen.

Dit evenement wordt georganiseerd i.s.m. Uitgeverij de Meent en Woordnacht.
Reserveren voor dit evenement is verplicht. U kunt plaatsen reserveren via info@uitgeverijdemeent.nl

In de roman WULK, met de onheilspellende ondertitel Vallen, heeft de koele advocaat Lea Noorderveen haar zaakjes goed voor elkaar. Een mooi kantoor in Noord-Holland, een ruim appartement, een drukke baan. Ze lijkt de breuk met haar jongere zus Kim te hebben verwerkt. Maar dan krijgt ze een bericht van Kim dat haar terugvoert naar die zomervakantie waarin hun moeder verdween, twintig jaar geleden in Normandië. Langzaam wordt duidelijk waarom de zussen elkaar al die jaren niet hebben gezien en welke rol hun vader, die destijds het gezin verliet, daarbij heeft gespeeld. Herinneringen en gevoelens die Lea langdurig heeft weten te verdringen, komen onstuitbaar naar boven. Over die verzwegen wereld gaat de bijbehorende dichtbundel WULK, met de ondertitel Opstaan. Over verlies en verlangen, en een schuldgevoel dat misschien wel onterecht is.

 ‘In één adem uitgelezen. Myrte Leffring plaatst poëzie tegenover proza en toont zo de kracht van zwijgen naast die van zeggen.’ – Eva Gerlach

©Rosa van Ederen

Myrte Leffring (1973) publiceerde eerder de dichtbundels Om je schouders hang ik de nachten en De tere bloemen van het verstand. Leffring heeft veel ervaring met het geven van schrijfworkshops, niet alleen voor culturele instellingen maar ook in het primair en secundair onderwijs. Ze is hoofdredacteur van Awater, presenteert het literaire podium Awater Live, was redacteur bij BoekieBoekie en programmeur bij organisaties als Villa Augustus, Wonderfeel en Woordnacht.