0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Nominaties Prinsjesboekenprijs 2016

Nominaties Prinsjesboekenprijs 2016
vr 2 september 2016

De nominaties voor de Prinsjesboekenprijs, dé prijs voor het beste Nederlandse politieke boek van het afgelopen parlementaire jaar, zijn bekend gemaakt.

De jury,  bestaande uit Kars Veling (voorzitter en voormalig directeur ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat), Sarah de Lange (universitair docent politieke wetenschappen aan de UvA) en Toof Brader (NOS-redacteur bij Politiek24)  nomineerde drie boeken:

  • “De belofte. Over macht, idealisme en politiek” van Pieter Hilhorst
  • “De verschrikkelijke Janmaat. Nederland en de Centrumpartij” van Joost Niemöller en
  • “Weerbare democratie. De grenzen van democratische tolerantie” van Bastiaan Rijpkema.

Het winnende boek zal op 16 september in de Eerste Kamer bekend worden gemaakt.

De Prinsjesboekenprijs voor het beste politieke boek is ingesteld om het belang van boeken over de nationale politiek te benadrukken en de kwaliteit ervan te helpen bevorderen. Non-fictieboeken waarin met tekst of beeld, of een combinatie daarvan, informatie wordt geboden over onderwerpen uit de landelijke Nederlandse politiek (zoals politieke actoren, thema’s, processen en dergelijke) komen voor nominatie in aanmerking.

De Prinsjesboekenprijs bestaat uit een oorkonde waaraan een geldbedrag van 2.500 euro is verbonden. Eerdere winnaars van de Prinsjesboekenprijs waren: Mathieu Segers won in 2013 met zijn boek ‘Reis naar het continent. Nederland en de Europese integratie, 1950 tot heden’. In 2014 won Piet de Rooy met zijn boek ‘Ons stipje op de waereldkaart’. En in 2015 won Frank Westerman met zijn boek “De slag om Srebrenica”.

Nominaties prinsjesprijs 2016

De belofte

De belofte

Pieter Hilhorst
€ 20,99
De verschrikkelijke Janmaat

De verschrikkelijke Janmaat

Joost Niemöller
€ 22,50
Weerbare democratie

Weerbare democratie

Bastiaan Rijpkema
€ 25,99