0

Pakje Kunst

Pakje Kunst® is een initiatief waarbij lokale kunstenaars op een laagdrempelige manier onder de aandacht gebracht worden in de eigen regio. Zo krijgt de koper toegang tot het kunstaanbod uit de buurt. De kunstwerken zijn ter grootte van een pakje sigaretten. Je trek ze uit oude mechanische sigarettenautomaten voor slechts €4. Deelnemende kunstenaars ontvangen hiervan €3. In een doosje kun je iedere kunstvorm tegenkomen.

Je trekt een Pakje Kunst uit nieuwsgierigheid, als cadeau voor een vriend(in), als iets extra’s bij een bos bloemen of fles wijn, als iets bijzonders, als verzamelobject, noem maar op. 
Pakje Kunst is uitsluitend verkrijgbaar in de winkel op de Coolsingel. (afdeling Kunst op 2e etage)

Pas op! 
Kunst kan verrassen, verwarren, ontroeren, irriteren, et cetera. Om haar ten volle te bevatten heeft kunst een incubatietijd. 

Pakje Kunst is een initiatief van Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg. In december 2016 werden de eerste drie automaten in Tilburg in gebruik genomen. Ondertussen is dit aantal gegroeid naar 45 automaten verspreid over 33 steden in Nederland en doen er meer dan 1000 kunstenaars mee. Klik hier voor de meest actuele locaties. 

klik hier voor actuele locaties 

ga naar website Pakje Kunst