• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
vr 24 maart 202316:00 - 18:00Reserveren verplicht
georganiseerd door Donner

Paul Schenderling geeft een lezing over zijn boek Er is leven na de groei

  • Entree: toegang gratis - reserveren verplicht
  • Locatie: Theater Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam
Paul Schenderling geeft een lezing over zijn boek Er is leven na de groei

Paul Schenderling geeft een lezing over zijn boek 'Er is leven na de groei' en aansluitend gaat hij in gesprek met het publiek.

De toegang tot dit evenement is gratis, reserveren verplicht.
Aanmelden kan via bot@botuitgevers.nl

Er is leven na de groei
Hoe we onze toekomst realistisch veiligstellen

Stel je voor: een Nederland dat binnen de draagkracht van de aarde leeft. Een land waarin economische groei niet meer voorop staat, terwijl de welvaart van verreweg de meeste Nederlanders intact blijft. Een land waarin mensen gelukkiger worden, omdat ze minder stress en meer vrije tijd hebben. Er is leven na de groei laat zien hoe dit kan, op een haalbare en betaalbare manier en in korte tijd. Aan de hand van kleine en grote verhalen neemt het boek je mee naar het Nederland van 2040. Daarbij passeren vele concrete verbetervoorstellen de revue, voor de inrichting van de economie, de sociale zekerheid, de landbouw, de zorg en mobiliteit. Ook laat het boek zien wat deze veranderingen praktisch betekenen voor jouw dagelijkse leven: in je huishouden, je werk en je leefomgeving. Nu steeds meer wetenschappers stoppen met groei bepleiten, is dit het eerste boek in Nederland dat laat zien hoe dit kan. Dit nieuwe verhaal voor Nederland is ambitieus, wetenschappelijk gefundeerd, waardengedreven, sociaal en realistisch. Het enige dat nodig is, is vertrouwen en daadkracht. Om oude gewoonten en ideeën die de aarde en de mens uitputten los te laten en om samen een nieuwe richting in te slaan. Want na de groei wacht een mooier leven.

©Jaap Schuurman

Over Paul Schenderling
Paul is senior consultant bij Berenschot. Hij is econoom, schrijver en spreker. Hij heeft ruim 10 jaar onderzoeks- en advieservaring en ervaring met politiek-bestuurlijke processen, op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Zijn projecten betreffen onder andere het ontwikkelen en evalueren van beleid voor gemeenten en ministeries, het ontwerpen en doorrekenen van uitvoeringsarrangementen en businesscases voor uitvoeringsorganisaties, en het begeleiden van strategie- en samenwerkingstrajecten. Paul adviseert vanuit zijn economische deskundigheid op verschillende beleidsterreinen. Ook is hij oprichter en programmaleider van Postgroei Nederland. Namens deze denktank schreef hij het boek 'Er is leven na de groei'.