• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
za 28 januari 201714:00 - 15:00
georganiseerd door Donner

Poëzie: voorgedragen en gezongen

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: Donner Podium
Poëzie: voorgedragen en gezongen

In het kader van de Poëzieweek 2017 dragen Peggy Verzett en Myrte Leffring voor uit eigen werk. Hun recent verschenen dichtbundels staan hierbij centraal. Muzikale begeleiding: Marijn van de Ven, piano.

Over haar vliegstro en mij - Peggy Verzett

In mijn laatste bundel haar vliegstro bezing ik het leven van mijn moeder. Een leven dat bijna volledig geleefd is, stel ik mij voor als een meer waar ergens in een hoek, wat spullen zijn blijven drijven die met de simpele kleine golfslag meedeinen; een plastic papiertje, een stokje, nog een zakje, of misschien ook een dopje.

Het leven dat bijna op een einde loopt opvatten als een verzameling van een aantal gebeurtenissen met misschien maar een leidmotief; het draaien van de wasmachine. In den beginne is het woord, en ieder begin impliceert een einde – en omgekeerd.

Peggy Verzett is dichter, schrijver, literair docent en beeldend kunstenaar. Haar debuut Prijken die buik werd geprezen om de gloednieuwe taal die erin werd gebezigd. Verzett mag graag werelden verbeelden. Haar manier van kijken is soms overweldigend en soms simpel en direct. Het uiteindelijke doel blijft de lezer te verrassen en te ontroeren.

De tere bloemen van het verstand - Myrte Leffering

Poëzie is, net als muziek, de taal van het hart. Myrte Leffring brengt samen met muzikant Marijn van de Ven Dichter aan de vleugel: een programma met muziek, poëzie en zang.

In haar tweede dichtbundel De tere bloemen van het verstand (Van Gennep) begint een vrouw steeds opnieuw aan haar mythische tocht over een brug. Mensen, dieren en emoties figureren in een buitengewone en tegelijk alledaagse omgeving. Synchroon met de reis van de vrouw volgen we haar gedachten: herinneringen, dromen, beschrijvingen van voorbije jaren.

Myrte Leffring (1973) is dichter, redacteur en literair docent. In haar poëzie weet zij melancholie te mengen met humor, nuchterheid met magie, berusting met verzet en dat alles in een heldere, melodieuze taal.