0

Presentatie: 'Bij De Neus - Het Holleeder proces in Beeld'

Presentatie: 'Bij De Neus - Het Holleeder proces in Beeld'
di 5 november 201914:00 - 15:30
georganiseerd door Donner

Rechtbanktekenaar Aloys Oosterwijk brengt het Holleeder proces in beeld d.m.v. zo’n 300 tekeningen die hij in de Bunker, de zwaarbewaakte rechtbank in Amsterdam, gemaakt heeft. Aangevuld met illustraties van de liquidaties en andere belangrijke momenten die in het proces aan bod kwamen is dit een indrukwekkend beelddocument geworden, waarin het verloop van het proces en de achtergronden beschreven worden door Vico Olling (co-auteur van De Kouwe Ouwe) en Sjerp Jaarsma, auteur van bestseller De Heineken ontvoering. De presentatie is in aanwezigheid van de auteurs, gevolgd door een signeersessie. Voor alle bezoekers is er een exclusieve Holleeder prent beschikbaar, getekend door Aloys Oosterwijk.

  • Entree: 14:00 | toegang vrij
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

Aloys Oosterwijk (1956) is een veelgevraagde rechtbank-tekenaar. Hij volgde het gehele Holleeder-proces en bracht het op unieke wijze in beeld.

Hoewel er geen beelden in de vorm van foto’s en video’s van ‘het proces van de eeuw’ bestaan, vertellen de tekeningen van Oosterwijk precies wat er zich in de Bunker, de zwaarbeveiligde rechtbank in Amsterdam, afspeelde. 
Zijn werk wordt dan ook veelvuldig gebruikt in de media: van kranten, magazines, televisie-items tot aan het NOS journaal.

Bij de Neus geeft naast het verhaal in beeld ook een 
gedocumenteerd verslag van wat er zich binnen en buiten 
de rechtbank afspeelde. Spannende gebeurtenissen waarin ook nieuwe feiten uit oudere zaken aan het licht komen. Daar staan misdaadverslaggever Vico Olling en Holleeder-kenner Sjerp Jaarsma garant voor.

‘Het origineelste boek over de zaak 
Holleeder dat tot nu toe is verschenen!’

– Saskia Belleman 
rechtbankverslaggever 

Over de auteurs 

Aloys Oosterwijk – volgens Peter Elberse, misdaadverslaggever ANP, de beste rechtbanktekenaar van 
Nederland.

Vico Olling – chef misdaad van 
Panorama en co-auteur van De Kouwe Ouwe, over de opkomst en ondergang van Stanley Hillis.

Sjerp Jaarsma – auteur van De 
Heineken ontvoering, waarover John van den Heuvel zei: ‘Jaarsma weet alles, echt alle details, ik denk zelfs nog beter dan de ontvoerders zelf.’