0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Boekpresentatie Han van der Horst

Boekpresentatie Han van der Horst
za 11 maart 201714:00 - 15:30
georganiseerd door Donner

Presentatie van Rotterdam Bruid van de Maas - van de prehistorie tot nu van Han van der Horst. Roland Vonk en Pierre van Duijl nemen het eerste exemplaar in ontvangst.

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: Donner podium

In Rotterdam Bruid van de Maas vertelt Han van der Horst op beeldende wijze over deze bijzondere en niet altijd gemakkelijke relatie met de rivier.

Op de Nieuwe Maas waait je altijd een frisse bries in het gezicht, vol energie en inspiratie. Zo is het ook met deze compacte geschiedenis van Rotterdam, de stad die haar lot voor altijd verbonden heeft met de rivier. In Bruid van de Maas vertelt Han van der Horst op beeldende wijze over deze bijzondere en niet altijd gemakkelijke relatie. Van het begin af aan beleefde Rotterdam triomfen en tragedies. De stad ontwikkelde zich met horten en stoten, met vallen en opstaan van onaanzienlijk vissersplaatsje tot de grootste haven van de wereld. Al die tijd was het niet alleen een vrijplaats voor goederen uit de hele wereld maar ook voor ideeën. Er hangt een lucht van vrijheid in de straten, die zich door niemand heeft laten verdrijven, niet door de ketterjagers van Alva en evenmin door de bommenwerpers van de Luftwaffe. Of noem het waarachtigheid. Rotjeknor, Roffa. Tegelijk herkenbaar en elke dag anders want nooit af. Rotterdam, voor altijd bruid van de Maas. Steek je kop in de wind. Voel de energie en de inspiratie.

 © Joop Reijngoud

Han van der Horst (1949) is historicus. Hij woont en werkt op de drempel van Rotterdam, in de Schiedamse wijk Nieuwland. Van der Horst maakte naam met tal van boeken waaronder Nederland. De vaderlandse geschiedenis van de prehistorie tot nu, De mooiste jaren van Nederland en Een bijzonder land. Het grote verhaal van de vaderlandse geschiedenis.