0

Presentatie: De leefstijlgids tegen somberheid

Presentatie: De leefstijlgids tegen somberheid
vr 15 februari 201916:30 - 18:00
georganiseerd door Donner

Gezondheidszorgpsycholoog Bjarne Timonen presenteert zijn boek 'De leefstijlgids tegen somberheid'. M.m.v. Bram Bakker, psychiater.

  • Entree: 16:30 | Toegang vrij
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 119 | Rotterdam

Meer dan een miljoen Nederlanders hebben weleens last van somberheidsklachten. Een groot deel daarvan gebruikt medicijnen hiertegen terwijl deze vaak niet werken of vervelende bijwerkingen geven. Tegelijkertijd worden de wachtlijsten in de zorg steeds langer en de behandelingen steeds korter.

Gelukkig is er toenemend wetenschappelijk bewijs dat leefstijlveranderingen milde depressieve klachten tegen kunnen gaan of zelfs kunnen voorkomen. Door meer aandacht te geven aan verschillende levensgebieden kun je zowel je lichamelijke als mentale gezondheid verbeteren. Dit kun je zelf doen of in combinatie met professionele hulp.

De leefstijlgids tegen somberheid legt aan de hand van de meest recente wetenschappelijke inzichten uit hoe leefstijlveranderingen invloed hebben op je gemoedstoestand. Door middel van tools, voorbeelden en ervaringen uit de praktijk vormt het boek een praktische gids om uit je dal te komen en weer zin te gaan ervaren in het leven.

Bjarne Timonen 

Bjarne Timonen is gezondheidszorgpsycholoog. Hij treedt regelmatig op in de media over het onderwerp leefstijl en psychologie. In zijn dagelijkse werk als psycholoog behandelt hij mensen met zowel therapeutische technieken als praktische leefstijlvaardigheden.