• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
zo 18 februari 202415:00 - 16:30volgeboekt
georganiseerd door Donner

Francine Houben, Mecanoo & 40 jaar iconische architectuur

  • Entree: volgeboekt - u kunt niet meer reserveren
  • Locatie: Theater Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam
Francine Houben, Mecanoo & 40 jaar iconische architectuur

Francine Houben houdt een lezing, beantwoordt publieksvragen en signeert het recent verschenen 'Mecanoo. People Place Purpose Poetry'.

VOLGEBOEKT (U kunt niet meer reserveren)

Mecanoo

Mecanoo

Francine Houben & Herbert Wright

Het mondiaal vermaarde architectenbureau Mecanoo, dat wordt geleid door Francine Houben en partners, creëert gebouwen die emotie en magie oproepen. Mecanoo’s projecten zijn als ‘ruimtelijke gedichten’ die alledaagse plekken transformeren tot humane architectuur die alle zintuigen beroert.

people place purpose poetry 

Het transformerende vermogen van Mecanoo is af te lezen aan een verrassend scala van ontwerpen, zoals voor de wereldberoemde New York Public Library op Fifth Avenue, een futuristisch theatercomplex in Kaohsiung, de Martin Luther King Jr. Memorial Library in Washington DC en De Nederlandsche Bank in Amsterdam. Deze publicatie bevat teksten en verhalen van architectuurcriticus Herbert Wright, prachtige foto’s en inspirerende illustraties en schetst zo een uitvoerig portret van een van ’s werelds uitzonderlijkste architectenbureaus van dit moment. Mecanoo brengt al meer dan 40 jaar poëzie in de architectuur.

bestel
Francine Houben

Francine Houben

Francine Houben is sinds 1984 stichtend partner en creatief directeur van Mecanoo en heeft het bureau geleid naar nationaal en internationaal succes. Ze heeft een breed portfolio van bekroond werk opgebouwd, geïnspireerd door mondiale uitdagingen en een visie op een duurzame samenleving. Francine wordt ook wel de 'Library Whisperer' genoemd en is internationaal erkend voor het realiseren van bibliotheken van wereldklasse, zoals The New York Public Library, de Martin Luther King Jr. Memorial Library in Washington DC en de Library of Birmingham. Ze heeft talloze prijzen ontvangen, waaronder de Prins Bernhard Cultuurfondsprijs 2015 voor haar levenswerk als internationaal toonaangevend architect. Als curator van de eerste Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (2003) bracht ze de esthetiek van mobiliteit als thema naar de voorgrond van het internationale ontwerpbewustzijn. Francine geeft lezingen over de hele wereld en was (gast)professor aan gerenommeerde universiteiten zoals de Technische Universiteit Delft, Harvard Graduate School of Design, VS, Yale School of Architecture, VS, en Accademia d'Archittettura in Mendrisio, Zwitserland.

Fotocredits: Mark Uyl