0

Sander Heijne houdt een lezing over Fantoomgroei

Sander Heijne houdt een lezing over Fantoomgroei
zo 27 september 202015:00 - 16:30
georganiseerd door Donner

Sander Heijne houdt een lezing over zijn boek 'Fantoomgroei' en beantwoordt publieksvragen.

  • Entree: 15:00 | toegang gratis - reserveren verplicht
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

 

©Fjodor Buis

Onze economie ontspoorde al ver voor de coronacrisis. Bedrijfswinsten zijn sinds de jaren tachtig geëxplodeerd, maar werkenden zagen de economische groei nauwelijks terug in hun portemonnee. Vitale sectoren als de zorg, het onderwijs en de politie werden ondertussen uitgehold. Hoe kan dat? En waarom accepteren we dat?

Deze vragen brachten Sander Heijne en Hendrik Noten van premier Rutte via de oude familie Philips naar de boeken van Adam Smith. En van conferenties op Zwitserse bergtoppen tot de achterkamertjes van Den Haag. Vliegend door de tijd rollen ze van de ene verbazing in de andere. Met als conclusie: de huidige hang naar groei is geen noodzaak, maar het resultaat van een verhaal dat we zijn gaan geloven. 

‘Dit boek is een zoektocht naar een nieuw verhaal over een economie voor een andere, betere wereld. En als we die wereld kunnen schetsen, willen we haar ook realiseren. Dit, en niets minder, is de ambitie van deze vertelling.’ – Sander Heijne en Hendrik Noten.

Via onderstaande rode button kunt u zich aanmelden. U hoeft alleen uw naam en het aantal personen met wie u naar dit evenement komt aan te geven. Wij bevestigen u vervolgens per mail.

meld u hier aan

NB mocht de button op uw computer onverhoopt niet werken, mailt u dan a.u.b. naar donnernieuwsbrief@donner.nl