0
Schieten of niet schieten?

Schieten of niet schieten?

pW53b effecten van stress op schietbeslissingen van politieambtenaren

A. Nieuwenhuys, G.P.T. Willemsen, Gerard P.T. Willemsen & R.R.D. Oudejans

Paperback / Ingenaaid | Nederlands
Schieten of niet schieten?
 • Op werkdagen voor 23 uur besteld, de volgende dag geleverd.
 • Niet op voorraad in onze winkel
€ 36,84
Omschrijving

Is het zo dat gestresste politieambtenaren eerder besluiten om te schieten? En zo ja, waar komt dat dan door? 'Schieten of niet schieten?' geeft een kritische beschouwing van de huidige stand van zaken met betrekking tot de training en toetsing van schietvaardigheid bij Nederlandse politieambtenaren. In vervolg op 'Trainen onder stress', waarin de schotnauwkeurigheid van politieambtenaren centraal stond, is in drie bewegingswetenschappelijke experimenten onderzocht op welke manier stress van invloed is op het nemen van schietbeslissingen. Hierbij is gekeken naar het oppikken van relevante informatie uit de omgeving (waarneming), het selecteren van de juiste handelingsmogelijkheid (schieten of niet schieten) en - in het geval van schieten - de vaardigheid van de uitvoering (raak schieten). Zoals blijkt uit de resultaten heeft
stress een behoorlijke invloed op elk van deze processen en is het niet altijd even makkelijk hier op een goede manier mee om te gaan.

'Schieten of niet schieten?' biedt een helder en wetenschappelijk onderbouwd inzicht in de effecten van stress op het nemen van schietbeslissingen en maakt deze begrijpelijk en herkenbaar voor het beroepsveld door ze te plaatsen in een context van realistisch gesimuleerde geweldssituaties tijdens training. De resultaten van het onderzoek zijn niet alleen relevant voor de politiepraktijk, maar vormen ook een belangrijke achtergrond bij het trainen en toetsen van de schietvaardigheid, en de beoordeling van gewelds - incidenten.

De reeks Politiewetenschap is een uitgave van het Onderzoeksprogramma Politie & Wetenschap, een zelfstandig onderdeel van de Politieacademie. Politie & Wetenschap beoogt een stimulans te geven aan zowel de (weten schap - pelijke) kennisontwikkeling op het gebied van politie en veiligheid als de daadwerkelijke benutting daarvan in praktijk, beleid en opleiding. Publicaties in de reeks Politiewetenschap betreffen in het algemeen studies met een meer theoretisch, verkennend of beschouwend karakter.

Specificaties
 • Uitgever
  Sdu Uitgevers
 • Druk
  1
 • Verschenen
  okt. 2012
 • Genre
  Cultuur- en mentaliteitsgeschiedenis
 • Afmetingen
  248 x 172 x 11 mm
 • Gewicht
  289 gram
 • EAN
  9789035246362
 • Bindwijze
  Paperback / Ingenaaid
 • Taal
  Nederlands

Reviews van klanten

Ook een review schrijven?

Log in op uw account of maak een eigen account aan.

Inloggen

Gerelateerde producten

Ancient Worlds

Ancient Worlds

Michael Scott
€ 13,95
Veldgrauw

Veldgrauw

Evertjan van Roekel
€ 29,99
Het belang van geld

Het belang van geld

Niall Ferguson
€ 29,99
The moment of Lift

The moment of Lift

Melinda Gates
€ 20,00
De zijderoutes

De zijderoutes

Peter Frankopan
€ 25,00