0
Vanaf €15,- geen verzendkosten.
Snelle levering aan huis, maar ook af te halen in de winkel.
Snelle levering aan huis, maar ook af te halen in de winkel.
€ 17,50

Over de vraag of het Oera Linda Boek een falsificatie is, zijn de pennen nog altijd in beweging.
Sinds de uitgave van dit boek is een stroom van publicaties verschenen waarin de belijders van haar onechtheid verwoede pogingen doen dit boek als vervalsing aan te tonen.
Wij menen dat zij daarin niet volledig zijn geslaagd en dat het uiteindelijke antwoord op de vraag of dit boek werkelijk een vervalsing is nog steeds niet keihard is bewezen.
Zelfs al is aangetoond (?) dat het voor het oorspronkelijke manuscript gebruikte papier gewoon modern papier was, is daarmede nog geenszins bewezen dat de onbekende, mysterieuze auteur het geheel uit zijn moderne duim heeft gezogen en er geen gebruik is gemaakt van veel oudere bronnen. Gezien vanuit wat het Oera Linda boek zelf beweert is de kans groot dat het oorspronkelijke geschrift herhaalde malen voor de vergetelheid werd behoed doordat het steeds weer opnieuw op schrift werd gesteld, werd gekopieerd op uiteraard steeds moderner papier met modernere inkt.

Hoe het ook zij, feit blijft dat het Oera Linda Bok een fascinerend relaas is van wat onze verre Friese (?) voorouders zouden hebben meegemaakt, hoe zij hun cultuur hadden vormgegeven en deze probeerden te bewaren en waar zij in hun verre zeereizen allemaal geweest zijn en hun sporen hebben achtergelaten. De cultuur die wordt beschreven kan worden gedefinieerd als een Matriarchaat, waar het niet de mannen zijn die de voornaamste autoriteit dragen, maar de vrouwen en dan met name de Leden van de Orde van Priesteressen. Parallellen met onze wetenschappelijke, geschiedkundige werken zijn vaak te leggen en zóuden wij, al was het maar voor éven, durven het Oera Linda Bok als authentiek te beschouwen, dan geven de hier beschreven gegevens hierop een prachtige aanvulling en volop stof tot overdenken en bedenken van een interessante nieuwe serie van (on)bewijsbare theorieën.

Oorspronkelijk uitgegeven in 1876 is dit een heruitgave die volledig het origineel uit 1876 volgt en als toen is voorzien is van een verhelderend voorwoord en controversiële inleiding, controversieel om de hierboven beschreven redenen.

  • Bindwijze: Paperback / Ingenaaid
  • Uitgever: Frontier Publishing
  • Druk: 1
  • Verschenen: feb. 2014
  • Taal: Nederlands
  • Bladzijden: 144
  • Genre: Geschiedenis algemeen
  • Dimensies: 210 x 148 x 13 Millimeters
  • Gewicht: 225 gram
  • EAN: 9789078070559

Reviews van klanten

Ook een review schrijven?

Log in op uw account of maak een eigen account aan.

Inloggen

Dit product heeft nog geen uitgebreide reviews

Geef uw mening en schrijf als eerste een review.

Gerelateerde producten

Oriëntatie op geschiedenis

Oriëntatie op geschiedenis

Marcel van Riessen
€ 49,95
Thorbecke wil het

Thorbecke wil het

Remieg Aerts
€ 49,99
80 jaar oorlog

80 jaar oorlog

Gijs van der Ham
€ 25,00
De Dertigjarige Oorlog

De Dertigjarige Oorlog

Dick Harrison
€ 39,95
Mijn jaren met Obama

Mijn jaren met Obama

Ben Rhodes
€ 24,99