0

Tips van Simone: Wit konijn rode wolf, Zij en ik en Dag van Eden

Tips van Simone: Wit konijn rode wolf, Zij en ik en Dag van Eden
do 2 mei 2019

door Simone van der Wal | Afdeling Young Adult

Wit Konijn / Rode Wolf (Tom Pollock)

Uitgeverij Gottmer

Dit is een van de beste boeken die ik dit jaar gelezen heb. En ik betwijfel of er nog een bovenuit gaat komen. In een woord WOW. Wat een geweldig boek. Vol met onverwachte wendingen, spanning en humor. Voor liefhebbers van uitdagende Jeugdthrillers.

tekst van de uitgever

'Wit Konijn / Rode Wolf' is een ingenieus en psychologisch uitdagend verhaal voor tieners en oudere thrillerliefhebbers. 'Wit Konijn / Rode Wolf' Nadat de 17-jarige wiskundig genie Pete Blankman bijkomt van een paniekaanval, is niets meer hetzelfde: zijn moeder is neergestoken en ligt in coma en zijn tweelingzus Anabel blijkt spoorloos verdwenen. Pete wordt opgenomen in een geheim genootschap dat meer van hem en zijn familie lijkt te weten dan hijzelf. Een verhaal vol geweld, spionage, geheimen en logica. Tom Pollock Met 'Wit Konijn / Rode Wolf' zet fantasy-auteur Tom Pollock zijn eerste stappen in het thrillergenre - en hoe. Het is een regelrechte pageturner; een ingenieus en psychologisch complex verhaal dat tieners, maar ook oudere liefhebbers van spannende boeken zal boeien en verrassen.

Naar het boek

 

Zij en Ik (Nic Stone)

uitgeverij Van Goor

Allemaal lezen! Dit geweldige boek van Nic Stone. Over drie tieners, hun vriendschappen en hun worsteling met identiteit en geaardheid.

tekst van de uitgever

Jupiter en haar buurjongen Courtney zijn al elf jaar beste vrienden, maar alles verandert als de mooie, sprankelende Rae hun leven instapt.Eén verhaal. Drie kanten. Geen gemakkelijke oplossingen. Als het gaat om liefde, aantrekkingskracht en relaties, is niets eenvoudig. 'Ik wilde dat ik Zij en ik had kunnen lezen toen ik vroeger zelf probeerde uit te vinden wanneer het oké is om van iemand te houden.' - Nic Stone over 'Zij en ik'.

Naar het boek

 

De dag Van Eden (Liz Flanagan)

Uitgeverij Gottmer

Wat een prachtige jeugdroman. Wanneer de beste vriendin van Jess wordt vermist, komt al haar verdriet van de afgelopen tijd boven. Door middel van flashbacks ontrafelt langzaam het verhaal van de twee tieners. Een verhaal over verdriet, rouw en verwerking bij twee vriendinnen op het Engelse platteland.

tekst van de uitgeverij

De dag van Eden is een meeslepende en spannende literaire young adultthriller met thema’s als rouwverwerking, eigenheid en zinloos geweld. De verdwijning van Eden Als Eden op een dag niet op school aankomt, zet haar beste vriendin Jess alles op alles om haar te vinden. Niet lang geleden heeft Eden háár leven gered – nu moet zij hetzelfde doen. Jess vecht zich een weg door haar herinneringen, wanhopig op zoek naar een aanwijzing die haar naar Eden kan leiden. Maar door terug te blikken komen zorgvuldig begraven geheimen weer aan het licht…

Naar het boek

Simone van der Wal
Simone van der Wal Afdeling Young Adult

Over Simone van der Wal

Simones grootste hobby is het lezen van jeugdliteratuur. Er staan zo veel boeken op haar verlanglijst, dat ze die nooit meer allemaal uit gaat krijgen! En ze hoopt dat volwassenen meer jeugdliteratuur gaan lezen. Ook voor grote mensen valt er veel moois te beleven in het jeugdboek…