0

Voorstelling: Revolutionary Road - Hoe breek je uit je leven zonder er zelf aan kapot te gaan?

Voorstelling: Revolutionary Road - Hoe breek je uit je leven zonder er zelf aan kapot te gaan?
wo 4 oktober 2017 - do 19 oktober 2017

Erik Whien regisseert bij Theater Rotterdam de eerste toneelbewerking van het beroemde boek. Een voorstelling over de diepste onvolkomenheden van de mens. Over ontsnappen, maar niet aan jezelf kunnen ontkomen. Met topcast Jacob Derwig, Malou Gorter, Teun Luijkx en Alejandra Theus.

  • Entree: Tickets: €10 - €21
  • Locatie: Theater Rotterdam, locatie Witte de With

Het jonge echtpaar Frank en April is totaal vastgelopen in hun burgerlijke bestaan in een buitenwijk van een grote stad, waar alles draait om voldoen aan het perfecte plaatje. Terwijl ze hun leven steeds meer beginnen te haten, valt hun huwelijk langzaam uit elkaar.

Misschien moeten ze alles wel achter zich laten. Vrij zijn, een nieuw leven beginnen in Parijs. Maar het besluit om een nieuw leven te starten heeft meer gevolgen dan verwacht, niet alleen voor Frank en April, ook voor de mensen om hen heen.

Een voorstelling over het ongrijpbare verlangen naar een ander, beter leven. Hoe breek je uit je leven zonder er zelf aan kapot te gaan?

Naar Richard Yates’ veelgeprezen roman

Met zijn indringende gevoel voor psychologie kruipt Richard Yates in de hoofden van zijn personages, wier innerlijke levens nooit zo aangeharkt zijn als hun gazonnetjes. Revolutionary Road fileert de droom van het gelukkige gezinsleven, en is in de ogen van velen een moderne klassieker.

Erik Whien regisseert bij Theater Rotterdam de eerste toneelbewerking van het beroemde boek. Een voorstelling over de diepste onvolkomenheden van de mens. Over ontsnappen, maar niet aan jezelf kunnen ontkomen.

De topcast bestaat uit Gouden Kalf- en Louis d’Or-winnaar Jacob Derwig (Klem, Penoza, In Therapie), Malou Gorter (toneelbewerking Borgen), Teun Luijkx (A'dam - E.V.A.) en Alejandra Theus (Zie mij graag).

 

tekst Richard Yates

bewerking Jacob Derwig

regie Erik Whien

spel Jacob Derwig, Teun Luijkx, Malou Gorter, Alejandra Theus

dramaturgie Casper Vandeputte

decor Marc Warning

licht Casper Leemhuis

kostuums Rebekka Wörmann

muziek Floris Verbeij

coproductie Theater Rotterdam en Toneelschuur Producties

uitvoerend producent Theater Rotterdam

 

Klik hier voor datum en tickets.