0

Wilfried de Jong signeert

Wilfried de Jong signeert
za 13 juni 202015:00 - 16:00
georganiseerd door Donner

Wilfried de Jong signeert zijn nieuwe boek 'De man en zijn wielerverhalen - Het complete fietswerk (1990-2020)'. Een perfect cadeau voor Vaderdag!

  • Entree: 15:00 - 16:00 | begane grond | toegang vrij
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

NB T/m maandag 15 juni kunt u ook een gesigneerd exemplaar van het nieuwe boek van Wilfried de Jong - inclusief persoonlijke opdracht - online bestellen. U hebt het dan vóór Vaderdag mooi ingepakt in huis. Klik op de onderstaande rode button.

Reserveer online uw gesigneerd exemplaar

Al dertig jaar schrijft Wilfried de Jong over wielrennen. De man en zijn wielerverhalen is een bundeling van zijn columns en korte verhalen. Noem het gerust een 'wielerbijbel'.
Dumoulin, Merckx, Vos, Froome, Armstrong, Van Vleuten, Bartali, Van der Poel; ze zitten allemaal in de buik van het peloton van De Jong.

Dit boek sleurt je mee naar grote rondes en klassiekers, bergtoppen en valpartijen, modderstromen en massasprints. De Jong beschrijft zijn lievelingssport fantasievol, in een beeldende stijl. De lezer zit met dit complete fietswerk boven-op de wielersport.

©Lenny Oosterwijk 

 

Wilfried de Jong (1957) is schrijver, televisie- en theatermaker. Hij won de Nico Scheepmaker Beker 2013 voor zijn verhalenbundel Kop in de wind, waar meer dan 40.000 exemplaren van werden verkocht. Hij debuteerde in 2000 met de verhalenbundel Aal, waarmee hij werd genomineerd voor de Debutantenprijs. Daarna volgden De linkerbil van Bettini en de bestseller De man en zijn fiets, een bundel met literaire wielerverhalen en -columns. In 2014 verscheen Solo, een bundeling van zijn beste wielercolumns. In 2016 verscheen de geprezen verhalenbundel Zweefduik. In 2017 verscheen Salto, een bundeling van zijn beste sportcolumns uit NRC.