0

YA Book Club #24

YA Book Club #24
vr 4 november 201619:30 - 20:45
georganiseerd door Donner

Voor onze boekenclub op 4 november gaan we de klassieker 'I Capture the Castle' (1949) lezen, geschreven door Dodie Smith die ook bekend is van 101 dalmatiërs.

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: Donner podium

De openingszin van De dagboeken van Cassandra Mortmain is onvergetelijk. In het boek, dat geheel in de ik-vorm is geschreven, ontmoeten we de scherpzinnige en humoristische Cassandra Mortmain. Ze is 17 jaar, en woont met haar excentrieke familie in de ruïne van een middeleeuws kasteel. Haar vader schreef ooit een bestseller, maar slijt sindsdien zijn dagen door detectives te lezen in zijn studeerkamer. De familie, waaronder stiefmoeder Topaas, zus Rose en broer Thomas, moet zien rond te komen van … niets.

Cassandra verdrijft de tijd door haar dagelijkse belevenissen en observaties op te schrijven in een aantal dagboeken. Al was haar leven al nooit saai te noemen, door de komst van een rijke Amerikaanse erfgenaam op het naastgelegen kasteel wordt haar leven opeens behoorlijk overhoop gegooid.

Je kunt I Capture the Castle vinden op onze YA-afdeling, overigens verschijnt de vertaling eind oktober bij uitgeverij Karmijn, onder de titel De dagboeken van Cassandra Mortmain. Zoals altijd kun je op 4 november vanaf 19.30 aanschuiven. Voor een hapje en een drankje zorgen wij, dus je hoeft alleen het boek te lezen!

De Bored to Death book club werd in de zomer van 2013 opgericht door twee Rotterdamse zusjes die vonden dat er een platform moest komen voor Engelstalige literatuur. Zo werd de reguliere book club, die maandelijks in V11 gehouden wordt, geboren. Sinds oktober 2014 is hier ook de YA book club bijgekomen, die maandelijks wordt georganiseerd door een van de zusjes en twee medewerkers van Donner in Donner. De Bored to Death book club organiseert ook andere evenementen, zoals een feministische talkshow. Ook bloggen ze dagelijks over alles wat met boeken te maken heeft op hun gelijknamige website. Facebook