0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

BoekTokTour Sarah Meuleman

BoekTokTour Sarah Meuleman
zo 31 oktober 202115:00 - 16:30
georganiseerd door Donner

Naar aanleiding van haar recente roman 'Zie mij graag' waarin een influencer worstelt met de ijzeren greep van social media, maakt auteur Sarah Meuleman een tour langs verschillende boekhandels waar ze in gesprek gaat met bekende BoekTokkers (@sorayariem.psd, @jetweedevader, @daansbooks). Bij Donner gaat ze in gesprek met booktokker Daniëlla.

  • Entree: 15:00 | gratis - reserveren verplicht | Een coronabewijs (vaccinatie-, test- of herstelbewijs) is verplicht voor toegang tot het theater.
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

Voor wie wil weten wat BoekTokken precies is en waarom het nu zo leeft, voor wie zich zorgen maakt over de toekomst van het boek, en zeker ook voor de fervente BoekTokvolger. Een serie bevlogen gesprekken over literatuur die alle generaties overstijgt.

In een recent essay schreef Meuleman over de geslotenheid van de literatuur in de Lage Landen en hoe de literaire ‘quarantaine’ zoals Joost Zwagerman die vijftien (!) jaar geleden al signaleerde, alleen maar stugger is geworden. Ze betoogt: ‘Als literatuur wil overleven zal ze moeten meebewegen met nieuwe ontwikkelingen, zich verbuigen naar nieuwe cross-over genres, enthousiast aanwezig zijn op social media, en kan ze als “triviaal” beschouwde onderwerpen zoals TikTok en influencers niet langer schuwen.’ Meuleman pleit voor een frisse, dynamische literaire cultuur die ermee ophoudt zichzelf te marginaliseren. Een literatuur die zich niet angstig achter een stapel stoffige evergreens verbergt, maar zich overal laat zien (ja, ook op TikTok). Niet voorschrijvend, maar zoekend. Niet arrogant, maar kwetsbaar. Een toekomstbestendige literatuur is er één met open armen.

Over ZIE MIJ GRAAG:

‘Geraffineerd gebruik van taal (…) Meuleman heeft veel ballen hoog te houden en doet dat met verve.’ – Het Parool

‘Alle emoties worden aangetikt en niemand of niets is wat het lijkt. Indrukwekkend verhaal!’ – Eveline Helmink, Happinez

‘Een obsessieve leeservaring!’ – Susan Smit

 

De toegang is gratis, met verplicht aanmelden.

meld u aan