0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

DON'T PANIC!

DON'T PANIC!
wo 25 mei 2022

door Eren Can Korkmaz | Junior Content Marketeer

Woensdag 25 mei is het de belangrijkste dag van het jaar; Towel Day. Op deze dag herdenken fans van het bekroonde sciencefiction boek ‘The Hitchikers Guide to the Galaxy’ (Het Transgalactische Handboek in het Nederlands) het leven van Douglas Adams door een handdoek overal mee te nemen. Bij Donner zijn wij zelf ook liefhebbers van de sciencefiction genre en vonden wij het belangrijk om deze titel uit te lichten.

The Hitchiker’s Guide to the Galaxy is één van de meest absurde (en daarmee ook hilarische) boeken binnen de scifi genre. De twee wijze lessen die Douglas Adams ons geeft, is om nooit in paniek te raken en altijd en overal een handdoek mee te nemen. Een handdoek heeft namelijk meerdere functies voor ruimtereizigers: het functioneert als deken op koude planeten, als zeil op overstroomde planeten en als strandlaken op planeten met heerlijke stranden. Daarnaast kan een handdoek ook gebruikt worden om jezelf af te drogen (als het tijdens het reizen niet vies is geworden natuurlijk). Kortom: DON’T PANIC en neem altijd een handdoek mee. 

Adams bracht zijn eerste boek uit in 1980 na een succesvolle radioshow met dezelfde titel. Oorspronkelijk werd de reeks als een trilogie uitgebracht met in totaal zes boeken. Het verhaal begint met de aardbewoner Arthur Dent, die planeet aarde moet verlaten omdat een groep bureaucratische aliens de aarde verwoesten voor de bouw van een intergalactische snelweg. Wat volgt is een avontuur waarin verschillende planeten bezocht worden met bizarre vormen van buitenaards leven. Gaandeweg zoeken Arthur en zijn nieuwe buitenaardse vrienden de antwoorden op de moeilijkste vragen van het universum, zoals waarom wij mensen op aarde zijn, hoe het universum is ontstaan en of Elvis Presley nog leeft of niet. 

Een aanrader voor liefhebbers van Britse komedie en sciencefiction. De reeks is tegenwoordig verkrijgbaar als één compleet boek in het Engels. In het Nederlands is het reeks gesplitst in twee delen, Omnibus 1 en Omnibus 2. Bekijk onze Fantasy & Sciencefiction afdeling voor soortgelijke titels, of bezoek onze winkel aan de Coolsingel! Maar wat je ook doet, DON'T PANIC en neem altijd een handdoek mee.

Eren Can Korkmaz
Eren Can Korkmaz Junior Content Marketeer

Over Eren Can Korkmaz

Can is momenteel bij Donner bezig met een afstudeeropdracht.