0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Leonardo Da Vinci Puzzelcodex

Leonardo Da Vinci Puzzelcodex
wo 28 augustus 2019

door Leon van Vliet | Afdeling Aanbiedingen & Ramsj

Leon van Vliet heeft dit keer een aantal prachtige puzzelboeken van de buitencategorie in de aanbieding.

In een ver en duister verleden had ik eens een vriendinnetje dat je het beste kon vergelijken met een arm schaap dat zich in het prikkeldraad had vastgelopen in een weiland vol stront. En ik was de goede herder die zich over dat arme schaapje wilde ontfermen. Dat ik me daarbij jarenlang volledig wegcijferde was nog tot daaraantoe. In een relatie als deze had je ook veel verplichtingen en de meeste waren best vervelend. Op een enkele na. Op de vrijdagavond kwam haar vader namelijk thuis. De beste man was vrachtwagenchauffeur en tufte elke week levensmiddelen naar vrolijke landen als Bulgarije en Roemenië. Een werkweek van 100 uur was geen uitzondering. Na al dat eindeloze asfalt zat hij uitgeblust in zijn luie stoel met een fles cognac en een puzzelboekje. Die combinatie liep nooit goed af. Als we ’s avonds tegen tienen binnenliepen na een bezoekje aan de stad was het kwaad al geschied. Met waterige oogjes zat Rinus als een valse pitbull naar ons te grijnzen. In zijn hand had hij het puzzelboekje  met kruiswoordraadsels waar hij uit voorlas alsof het  een belangrijke passage betrof uit een bijbels geschrift. “Korte kous, drie letters”, brulde hij door de kamer. Zijn eega geneerde zich zichtbaar en probeerde haar aangeschoten echtgenoot te kalmeren. Zonder succes. “12 Verticaal.” “Een uitgestorven loopvogel van vier letters”. “Dat is een dodo”, wist Rinus. “Maar helemaal uitgestorven is hij niet want aan de overkant zit er toevallig nog één” zei hij gevat, terwijl hij naar zijn vrouw wees. Ik kon een glimlach maar net onderdrukken, en mijn vriendin wilde eigenlijk wel weg, maar het leek me interessant om toch nog even te blijven. Met onvaste hand schonk Rinus nog maar eens een glaasje cognac in voor zichzelf. De fles was al voor de helft leeg en zijn arme vrouw liet weten dat het nu wel genoeg was. “Dat maken we zelf wel uit” kaatste Rinus terug en weer werden we ongevraagd getrakteerd op een kittig raadseltje uit zijn puzzelboekje. Zo ging het nog een tijdje door totdat Rinus dronken als een aap naar bed werd gestuurd. 

 

Het waren mijn beste herinneringen aan die hele familie. En het was mijn eerste kennismaking met puzzelboekjes. Destijds was het aanbod lang niet zo divers als tegenwoordig. Er waren kruiswoordraadsels, doorlopers en cryptogrammen. Anno 2019 valt er echter veel meer te kiezen. Bij Donner puilt er een rek uit met eerdergenoemde puzzelvarianten aangevuld met Sudoku’s, Filippines, Zweedse raadsels, Tectonics, Logikwissen, Cijfercodes, Rebus raden, Japanse raadsels en nog veel meer fascinerende hersenkrakers. Maar het kan nog gekker.

Uitgeverij Librero pakt nu uit met een serie puzzelboeken om van te kwijlen. Zojuist verschenen is de Leonardo Da Vinci Puzzelcodex. Geïnspireerd op Leonardo’s schilderijen, schetsen en geschriften bevat dit boek meer dan honderdvijftig puzzels en raadsels. De vele hersenkrakers zijn prachtig vormgegeven en geïllustreerd in de stijl van de tekeningen, schilderijen en schetsen van de grote meester.

Vind u puzzelen fijn, maar bent u die afgezaagde kruiswoordpuzzeltjes helemaal beu? Korte kous, drie letters ? Oude lengtemaat, twee letters ? Probeer dan deze serieuze hersengymnastiek van Leonardo Da Vinci. Of misschien wel één van de andere varianten van deze uitgever. Leuk om te krijgen en leuk om te geven. En vriendelijk geprijsd. Check onze website voor de mogelijkheden. En neem daarna een cognacje of zo.

Bekijk meer tips van Leon

Leon van Vliet
Leon van Vliet Afdeling Aanbiedingen & Ramsj

Over Leon van Vliet

Als er ergens een voordeeltje te behalen valt is Leon er als de kippen bij. Hij koopt in binnen- en buitenland de mooiste boeken in voor weinig geld. Daar wordt u als klant dan uiteindelijk weer blij van.