0

Stem nu op je favoriete boek!

De NS Publieksprijs is de prijs voor het beste boek, gekozen door het publiek. Het winnende boek mag zich Boek van het Jaar noemen. De stemperiode van 2018 vindt plaats van woensdagavond 24 oktober tot en met woensdagavond 21 november 2018. Het winnende boek wordt op woensdagavond 21 november 2018 bekendgemaakt bij De Wereld Draait Door.

Nominaties

De nominaties bestaan uit de zes bestverkochte boeken van het afgelopen jaar (van 1 juli tot 1 juli). De titel moet voldoen aan de volgende criteria: hij dient oorspronkelijk geschreven te zijn in de Nederlandse taal, mag niet reeds eerder genomineerd geweest zijn voor de NS Publieksprijs. De titel is geschreven voor volwassenen en de titel behoort tot het genre fictie dan wel factie (een verhalend boek met een groot non-fictie karakter) - instructieboeken/how-to-boeken zijn dus uitgesloten van deelname. De titel moet verkocht zijn voor een verkoopprijs boven de €3,50. Je kunt stemmen op een van deze zes boeken of je stem uitbrengen op een boek naar keuze dat aan dezelfde criteria voldoet. 

Winnaar

De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek wordt toegekend aan de titel die van het publiek de meeste stemmen krijgt.

De auteur van het winnende boek ontvangt een geldprijs van € 7.500,-, een sculptuur van Jeroen Henneman en een jaar lang gratis reizen met de NS Business-Card 1e Klas. Het boek ontvangt de titel Boek van het Jaar. Bekijk alle winnaars en genomineerde boeken vanaf 1987 in onze Eregalerij.

Nominaties NS Publieksprijs 2018

Dagboek van een getuige

Dagboek van een getuige

Holleeder, Astrid
€ 19,99
De heilige Rita

De heilige Rita

Tommy Wieringa
€ 20,99
Het beste wat we hebben

Het beste wat we hebben

Griet Op de Beeck
€ 22,99
Nazomer

Nazomer

Esther Verhoef
€ 15,00
Stromboli

Stromboli

Saskia Noort
€ 19,99
Zolang er leven is

Zolang er leven is

Hendrik Groen
€ 20,00