Receptenboek voor de foodie die op de zoutinname wil letten.
Taurai Becker is gediplomeerd kok en afgestudeerd bedrijfskundige, en op dit moment fulltime vader van een 3-jarige dochter. Hij is ook patiënt in het Erasmus MC: hij onderging negen jaar geleden een harttransplantatie en kreeg twee keer een donornier. Maar bovenal is hij een foodie. In hart en nieren.
Scroll door zijn Instagram-account of door zijn website Fijnproever.com en het water loopt je in de mond. Check die zelf gemaakte bitterballen, met een ragout van kip, gerookte makreel, garnalen, (zelf) gerookte zalm en wild van een hazenbout. Of zijn zacht gestoofde sukadelappen met portsaus!
Al zijn gerechten hebben 1 ding gemeen: ze worden op smaak gebracht met alles behalve zout. Maar noem zijn spijzen niet zoutarm of zoutloos. ‘Zoutbewust vind ik een betere term, die straalt een zekere mate van controle uit. Mensen hebben ook een klein beetje zout nodig, wij eten er alleen veel te veel van. Daar wil ik mensen van bewust maken, en ik wil ze leren hoe dat anders kan.’