2024
Al ruim twaalf jaar schrijft Yvette wekelijks recepten voor Libelle. Haar recepten zijn altijd door iedereen te bereiden en de boodschappen ervoor moeten overal in Nederland te koop zijn. Alles simpel, heel lekker, makkelijk, en natuurlijk altijd verrassend.
Gerechten die het hele jaar door in een handomdraai op tafel staan, voor een makkelijke maandag in de lente, een doodgewone dinsdag in de zomer, een donkere donderdag in de herfst of een vrolijke vrijdagmiddag in hartje winter.
Yvette van Boven is culinair schrijver, illustrator en tv-presentator. Ze schreef talloze succesvolle kookboeken – zoals Home Made, Home Sweet Home, Home Made Basics en Van Boven in het wild – die zijn vertaald in het Engels, Frans, Spaans en Duits. Tot drie keer toe won ze de Gouden Kookboek-verkiezing. Naast haar boeken is Yvette ook bekend van de tv-programma’s De streken van Van Boven en Koken met Van Boven, haar wekelijkse rubriek in Libelle en Volkskrant Magazine en de culinaire podcast Etenstijd! die ze co-host met Teun van de Keuken. De illustraties en vormgeving van haar boeken ontwerpt Yvette zelf. Haar man Oof Verschuren maakte de prachtige foto’s.