• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Patisserie Coucou

De vegan bakkerij

Enzo Pérès-Labourdette

Alle bindwijzen en edities

  • Hardback / gebonden

    2024

    € 38,99

Patisserie Coucou

De vegan bakkerij

Enzo Pérès-Labourdette

Hardback / gebonden | Nederlands
  • Op werkdagen voor 23 uur besteld, dezelfde dag verstuurd.
  • Op voorraad in onze winkel. Afhalen tijdens openingsuren.
€ 38,99
  • Vanaf €15,- geen verzendkosten.
  • 30 dagen ruiltermijn voor fysieke producten

Omschrijving

‘Coucou mes chéris!’ riep Enzo’s Franse oma altijd als ze aan kwamen rijden onder de kersenbomen bij haar thuis. Zijn zomers als kind in Zuid-Frankrijk bracht hij met name door aan de koele houten tafel in de keuken. Hij tekende en zijn oma kookte en bakte. Terwijl ze mantecaos rolde, vertelde ze hoe zij de koekjes met zonnebloemolie en kaneel maakte, maar dat toen zij ze leerde maken als kind in Algerije, haar moeder reuzel en oranjebloesem gebruikte. ‘Mensen zoals wij, die meerdere landen hun thuis noemen, passen hun recepten aan. Traditie is voor koppige Italianen!’ zei ze dan  ondeugend.

Patisserie Coucou bevat de recepten die Enzo naar zijn oma’s had gestuurd als ze nu nog konden bakken. ‘Aangepaste recepten’, zoals zijn Franse oma dat noemde, geïnspireerd op zijn Mamie Edith, Mamie Raymonde en Grandma Maisie. Verwacht bloemige Arabische aroma’s, kleurrijke Indiase specerijen, Franse patisseriekennis en Brits comfortfood, allemaal in een eigentijds vegan jasje. De recepten worden begeleid door korte anekdotes, herinneringen en illustraties. Zo is het net alsof u vroeger naast Enzo en zijn oma aan de koele houten keukentafel in Zuid-Frankrijk zat.



Enzo Pérès-Labourdetteis een multi-talent; illustrator, kinderboekenauteur en culinair schrijver. Hij illustreerde voordat zijn studie afgelopen was al voor The New York Times en ging daarna voorAmerikaanse klanten tekenen als The New Yorker en National Geographic. Hij bedacht stoffen voor Maison Valentino en ontwierp een tegelmonument van 200m2 voor de stad Amsterdam. Voor zijn ontspanning bakt hij, althans dat deed hij, totdat hij de eerste vegan winnaar van Heel Holland Bakt werd in 2022. Nu schrijft hij ook recepten, wat volgens hem niet heel anders is dan tekenen met ingrediënten. 

Specificaties

  • Uitgever
    Nijgh & Van Ditmar
  • Druk
    1
  • Verschenen
    mrt. 2024
  • Bladzijden
    256
  • Genre
    Kookkunst / eten en drinken
  • Afmetingen
    267 x 216 x 26 mm
  • Gewicht
    1161 gram
  • EAN
    9789038812724
  • Hardback / gebonden
    Hardback / gebonden
  • Taal
    Nederlands

Gerelateerde producten

Anna's perfecte smaken

Anna's perfecte smaken

Anna Jones
€ 34,99  € 29,99
Toscanini: pasta

Toscanini: pasta

Maud Moody
€ 35,00
Flavour

Flavour

Sabrina Ghayour
€ 27,50
REPEAT

REPEAT

Antoinette Hertsenberg
€ 32,50