0

Een Hapklare Historie van Frankrijk

Stéphane Hénaut & Jeni Mitchell

Hardback / gebonden | Nederlands
  • Op werkdagen voor 23 uur besteld, de volgende dag geleverd.
  • Op voorraad in onze winkel. Direct af te halen.
€ 25,00
Omschrijving

Gekozen als een van de '22 boeken om deze zomer te lezen' door TIME Magazine Gekozen als een van de '8 nieuwe boeken die je moet lezen voordat je naar Frankrijk gaat' door AFAR Magazine Een cassoulet die een oorlog won, een crêpe die leidde tot Napoleons ondergang, opstanden gevoed door brood en zout: de geschiedenis van Frankrijk is nauw verweven met zijn gastronomie. Dat dit verrassende en smeuïge verhalen oplevert, laten een Franse kaasspecialist en een Amerikaanse wetenschapper in dit boek overtuigend zien. Een hapklare historie van Frankrijk neemt de lezer mee in een reis door de tijd naar de oorsprong van de beroemdste Franse gerechten en wijnen, door de keukens van befaamde Franse steden tot in de uithoeken van het platteland. Het ontstaan van legendarische Franse producten - van roquefort tot cognac, van croissants tot calvados, van absint en oesters tot camembert en champagne - gaat hand in hand met de sociale en politieke ontwikkelingen die het land hebben gevormd. Dit boek is een lust voor liefhebbers van eten, geschiedenis en alles wat Frans is. Stéphane Hénaut groeide op in Frankfurt en Nantes, en verhuisde later naar Londen. Daar werkte hij bij warenhuis Harrods op de kaasafdeling en kookte hij voor de banketten van de Lord Mayor van Londen. Momenteel woont hij met zijn gezin in Berlijn, waar hij in een van de beste fromageries werkt. Jeni Mitchell was onderzoeker en buitenlandredacteur in Washington DC voordat ze naar Londen verhuisde voor haar masteropleiding. Op haar eerste dag ontmoette ze Stéphane, met wie ze vier jaar later trouwde. Jeni is docent oorlogsstudies aan King's College in Londen.

Specificaties
  • Uitgever
    Uitgeverij Brandt
  • Druk
    1
  • Verschenen
    jun. 2019
  • Genre
    Basis kookboeken
  • Afmetingen
    216 x 141 x 36 mm
  • Gewicht
    583 gram
  • EAN
    9789492037930
  • Bindwijze
    Hardback / gebonden
  • Taal
    Nederlands

Reviews van klanten

Ook een review schrijven?

Log in op uw account of maak een eigen account aan.

Inloggen

Gerelateerde producten

Jamie's VEG

Jamie's VEG

Jamie Oliver
€ 29,99
Koken met limoenen & citroenen

Koken met limoenen & citroenen

Ursula Ferrigno
€ 7,95
Koken voor kardinalen

Koken voor kardinalen

Bartolomeo Scappi
€ 15,00
Beter wordt het niet

Beter wordt het niet

Anthony Bourdain
€ 29,99
De kracht van kruiden

De kracht van kruiden

Peter Lute
€ 29,99