• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Eten tot het op is

's werelds meest zeldzame voedselsoorten  en waarom ze niet verloren mogen gaan

Dan Saladino

Alle bindwijzen en edities

  • Hardback / gebonden

    2024

    € 34,99

Eten tot het op is

's werelds meest zeldzame voedselsoorten  en waarom ze niet verloren mogen gaan

Dan Saladino

Hardback / gebonden | Nederlands
  • Op werkdagen voor 23 uur besteld, dezelfde dag verstuurd.
  • Niet op voorraad in onze winkel
€ 34,99
  • Vanaf €15,- geen verzendkosten.
  • 30 dagen ruiltermijn voor fysieke producten

Omschrijving

Van een kleine karmozijnrode peer in het westen van Engeland tot pistachenoten in Syrië, van grote stukken gefermenteerd schapenvlees op de Faeröer eilanden tot een Lakenvelder rund in Nederland, van wilde honing geoogst met de hulp van vogels tot een krachtige maïs die misschien wel de sleutel tot de toekomst van voedsel is – dit zijn slechts enkele van de duizenden voedselproducten over de hele wereld die vandaag de dag voor altijd verloren dreigen te gaan.
In dit boeiende en veelzijdige boek reist Dan Saladino de hele wereld rond om de verhalen achter de bedreigde soorten te ontdekken. Hij ontmoet pionierende boeren, wetenschappers, koks, grote producenten en inheemse gemeenschappen die voedseltradities in stand houden en vechten voor verandering. Met deze verhalen komt ook de hele menselijke geschiedenis aan bod, van de eerste grote migraties tot de slavenhandel en de vluchteling van vandaag.
Eten tot het op is laat zien dat de toekomst van onze planeet ook afhangt van het terugwinnen van biodiversiteit op ons bord, voordat het te laat is. Het leest als een fenomenale reis door verleden, heden en toekomst van ons voedsel en als een liefdesbrief aan traditionele eetculturen wereldwijd.

Dan Saladino is voedseljournalist en radiomaker. Hij maakt programma’s over eten voor BBC Radio en BBC World Service. Zijn werk is erkend door de Guild of Food Writers Awards, de Fortnum & Mason Food and Drink Awards, en de James Beard Foundation. In 2019 won hij de Jane Grigson Trust Award voor het programma ‘The Ark of Taste’.

Specificaties

  • Uitgever
    Mazirel Pers
  • Vertaler
    René Zanderink
  • Druk
    1
  • Verschenen
    feb. 2024
  • Bladzijden
    460
  • Genre
    Landbouw en teelt
  • Afmetingen
    242 x 167 x 36 mm
  • Gewicht
    950 gram
  • EAN
    9789464562385
  • Hardback / gebonden
    Hardback / gebonden
  • Taal
    Nederlands

Gerelateerde producten

Heukels' Flora van Nederland

Heukels' Flora van Nederland

Leni Duistermaat
€ 59,95
De man en het hout

De man en het hout

Lars Mytting
€ 20,00
Door de bomen het huis

Door de bomen het huis

Marjan Slob
€ 17,99
Verwildering

Verwildering

Isabella Tree
€ 24,99
Groanrepubliek

Groanrepubliek

Frank Westerman
€ 24,50
Een duurzame tuin

Een duurzame tuin

Albert Vliegenthart
€ 23,99