0

Blue zones kookboek

100 recepten om 100 mee te worden

Dan Buettner

Hardback / gebonden | Nederlands
  • Op werkdagen voor 23 uur besteld, dezelfde dag verstuurd.
  • Op voorraad in onze winkel. Afhalen tijdens openingsuren.
€ 25,00
Omschrijving

Het blue zones kookboek: 100 heerlijke recepten om zelf ook minimaal 100 mee te worden!

Dan Buettner is dé National Geographi- onderzoeker die de blue zones (de vijf plekken in de wereld waar mensen het oudste worden) ontdekte en de term groot maakte. Waarom worden de mensen in deze gebieden zo oud? En waarom blijven ze zo lang gezond? Dat blijkt, naast een gezonde leefstijl, vooral te komen door hun dieet.

Daarom ging Dan terug naar deze gebieden om de lekkerste en meest gezonde plantaardige recepten te verzamelen. Het blue zones kookboek is een prachtige reis vol verhalen uit Sardinië in Italië, Okinawa in Japan, Ikaria in Griekenland, Nicoya in Costa Rica en Loma Lima in Californië.

Zo ontmoette hij op Sardinië een familie waarbij negen broers en zussen samen 861 jaar waren. En die elke dag als ontbijt zuurdesembrood met minestrone aten. Maar ook proefde hij de zoete aardappel met sesamolie en groene uien uit Okinawa en de zwarte bonen met uien, knoflook en pepertjes op een geroosterde maistortilla in Nicoya. Zo verzamelde hij honderd recepten van de oude lokale bevolking en gaf ze een modern, toegankelijk jasje.

  • Naast recepten bevat het boek veel uitleg over de principes van een gezond dieet en gezonde levensstijl
  • Met schitterende fotografie en verhalen uit de prachtige blue zones

Dan Buettner is ontdekkingsreiziger, fellow van National Geographic, prijswinnend journalist en auteur van meerdere New York Times-bestsellers. Zijn artikelen over de blue zones in The New York Times en National Geographicworden enorm goed gelezen. Inmiddels werkt hij met gemeentelijke organisaties en grote bedrijven in de VS om blue zones-projecten te initiëren, projecten met aandacht voor zowel een gezonde leefstijl als voeding. Hij was te gast bij The Today Show, Oprah, NBC Nightly News en Good Morning America, en keynote spreker bij TEDMED, Bill Clinton’s Health Matters Initiative en Google Zeitgeist. Zijn toespraak op het World Economic Forum in Davos in 2018 werd gekozen als 'een van de beste van Davos'.



Dan Buettner is ontdekkingsreiziger, fellow van National Geographic, prijswinnend journalist en auteur van meerdere New York Times-bestsellers. Zijn artikelen over de blue zones in The New York Times en National Geographicworden enorm goed gelezen. Inmiddels werkt hij met gemeentelijke organisaties en grote bedrijven in de VS om blue zones-projecten te initiëren, projecten met aandacht voor zowel een gezonde leefstijl als voeding. Hij was te gast bij The Today Show, Oprah, NBC Nightly News en Good Morning America, en keynote spreker bij TEDMED, Bill Clinton’s Health Matters Initiative en Google Zeitgeist. Zijn toespraak op het World Economic Forum in Davos in 2018 werd gekozen als 'een van de beste van Davos'.

Specificaties
  • Uitgever
    Spectrum
  • Druk
    1
  • Verschenen
    okt. 2020
  • Bladzijden
    304
  • Genre
    Vegetarische kookboeken
  • Afmetingen
    262 x 209 x 30 mm
  • Gewicht
    1184 gram
  • EAN
    9789000371556
  • Bindwijze
    Hardback / gebonden
  • Taal
    Nederlands

Reviews van klanten

Ook een review schrijven?

Log in op uw account of maak een eigen account aan.

Inloggen

Gerelateerde producten

Everyday Fresh

Everyday Fresh

Donna Hay
€ 29,99
Nordic Family Kitchen

Nordic Family Kitchen

Mikkel Karstad
€ 34,99
Vegan JapanEasy

Vegan JapanEasy

Tim Anderson
€ 25,95
Van de vegan bakker

Van de vegan bakker

Rodolphe Landemaine
€ 20,95
50 x vegan zuivel

50 x vegan zuivel

Marleen Visser
€ 18,99